Foarte util pentru managerii HR in 2022!
Iata cum trebuie intelese si aplicate modificarile recente ale legislatiei muncii!

  Participati la Seminarul National de Legislatia Muncii!

  Data: 6 iulie 2022

  Locatia: Hotel Crowne Plaza****, Bucuresti

 
Beneficiati de explicatii si solutii pentru neclaritatile legate de diurna, decizia de pensionare, noile tipuri de concedii, sanctiuni disciplinare, concedieri etc.!

Atentie! Evenimentul este transmis si LIVE! Daca nu puteti participa fizic, seminarul poate fi vizualizat online pe platforma www.webinar.rs.ro (detalii mai jos).

Stimate manager,
 
Un salariat posteaza pe pagina sa de Facebook, in timpul liber, un mesaj defaimator la adresa firmei (inclusiv cu injurii la adresa conducerii) si, in consecinta, doriti sa il sanctionati disciplinar. Intrebarea este: aveti dreptul sa faceti acest lucru? Si daca da, la ce aspecte trebuie sa fiti foarte atent?
 
Sau, alta situatie: emiteti decizia de concediere a unui salariat si apoi va dati seama ca aceasta a fost nelegala. O mai puteti revoca? In ce conditii? Care sunt implicatiile juridice ale comunicarii unei decizii, in general? Ce spune Inalta Curte de Casatie si Justitie vizavi de aceasta problema?
Sunt doar 2 exemple de situatii cu care va puteti intalni in activitatea dvs., selectate din practica instantelor judecatoresti. Iar numarul unor astfel de situatii este de ordinul sutelor si in continua crestere, mai ales ca domeniul relatiilor de munca a fost afectat in ultima perioada de schimbari legislative consistente.

Cum gestionati asemenea situatii sensibile? Care sunt abordarile si solutiile corecte?

Va invitam in data de 6 iulie 2022 la Seminarul National de Legislatia Muncii, la Hotel Crowne Plaza Bucuresti, unde doua specialiste de top ( prof. univ. dr. Raluca Dimitriu si cons. jur. Rodica Mantescu) va asteapta cu o lista de subiecte de interes maxim in 2022. Inscrieti-va chiar acum!

Toate neclaritatile dvs. vor fi lamurite pe parcursul unei singure zile: 6 iulie!
Seminarul din 6 iulie 2022 va fi axat pe modificarile legislative importante care au fost operate in ultima perioada si care va afecteaza in mod concret activitatea. Vorbim, asadar, despre o sinteza a prevederilor implementate recent.

Seminarul va aborda toate noutatile aparute si va identifica problemele controversate care apar in practica, oferind totodata solutiile cele mai avantajoase pentru dvs. Iata care vor fi temele principale ale Seminarului:

1. Noutati legislative
• Noi concedii:
      - Concediul pentru ingrijitorul persoanei cu afectiuni oncologice
      - Concediul parintilor ai caror copii sunt in carantina
• Comunicarea deciziei de pensionare
• Somajul tehnic special – cazul firmelor afectate de razboiul din Ucraina

2. Drepturile salariatilor pe durata deplasarilor. Tratament fiscal
• Prestatii pentru mobilitate
• Diurna
• Indemnizatia de detasare transnationala

3. Conditii de fond si forma ale deciziilor angajatorului
• Continut. Greseli frecvente in emiterea deciziilor
• Decizii afectate de modalitati (termen sau conditie)
• Inregistrare si efecte
• Revocarea deciziilor
• Studii de caz: decizia de sanctionare disciplinara; decizia de concediere pentru necorespundere profesionala

4. Obligatia salariatului de fidelitate fata de firma
• Abateri disciplinare in Regulamentul intern
• Obligatia de discretie. Comunicarile salariatilor pe retelele sociale
• Clauze speciale: clauza de neconcurenta si clauza de confidentialitate
• Raspunderea salariatului pentru afectarea imaginii angajatorului

Cine sunt lectorii Seminarului?
 
Raluca Dimitriu, profesor universitar si conducator de doctorate in dreptul muncii
 • Profesor universitar si conducator de doctorate in dreptul muncii in cadrul Departamentului Drept – ASE
 • lector Seminare Open si In-House organizate de RENTROP & STRATON
 • moderator a peste 75 editii ale Seminarului National si Conferintelor de Legislatia Muncii organizate de RENTROP & STRATON
 • de 10 ani, formator in cadrul Institutului National al Magistraturii, pentru magistratii specializati in litigii de munca
 • a publicat numeroase studii in domeniul dreptului muncii si al raporturilor industriale in reviste de specialitate din Romania, Austria, Franta, Germania, Belgia, Portugalia, precum si monografii dedicate dreptului romanesc si comparat al muncii
 • cercetator stiintific principal in cadrul Institutului de Cercetari Juridice al Academiei Romane si coordonator al Departamentului de Drept Privat. A coordonat pe parcursul anilor proiecte de cercetare si lucrari internationale in domeniu
 • in prezent, participa in calitate de expert national in mai multe retele de cercetare europene de notorietate si sustine constant seminarii si workshop-uri in domeniul dreptului muncii, in Romania si peste hotare
 
Rodica Mantescu, consilier juridic
 • Licentiata in stiinte juridice, Rodica Mantescu are o experienta profesionala de 10 ani in domeniul dreptului muncii, al dreptului contencios administrativ si fiscal si al asigurarilor sociale, consultanta de specialitate, dar si reprezentare in fata instantelor de judecata
 • lector Seminare In-House organizate de Rentrop & Straton
 • lector a peste 75 editii ale Seminarului National si Conferintelor de Legislatia Muncii si a peste 35 editii ale Seminarului National de Salarizare si Contributii Sociale
 • autor al lucrarii „Contributii sociale aferente veniturilor impozabile” - Editura RENTROP & STRATON - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri

Taxa de participare este de doar 840 lei + 19% TVA.

Completati formularul de inscriere de mai jos si veti fi contactat de catre un reprezentant Rentrop & Straton pentru a va comunica detalii despre eveniment!

Rezervati-va chiar acum un loc la acest eveniment!

Seminarul National de Legislatia Muncii este un eveniment cu traditie, care a primit intotdeauna calificativul “Excelent!” pentru organizare si mai ales pentru calitatea informatiilor oferite! Atentie! Evenimentul este transmis si LIVE!
 
Daca nu puteti participa fizic la Seminarul de Legislatia Muncii, acesta poate fi vizualizat online pe platforma www.webinar.rs.ro.
Evenimentul va pune la curent cu noutatile din legislatia muncii valabile din 2022 si va ofera solutii si consultanta personalizata gratuita.
 
Puteti transmite intrebarile LIVE, in scris, pe platforma www.webinar.rs.ro.
Veti primi raspunsurile in timpul Seminarului din partea celor mai experimentati lectori: dna prof. univ. Raluca Dimitriu si dna consilier juridic Rodica Mantescu!
 
Tarif participare fizica: 840 lei + 19% TVA = 999,60 lei/ participant.
Tarif participare online cu pret REDUS 20%: 500 lei + TVA = 595 lei/participant*, fata de 625 lei + 19% TVA lei/participant.
 
*) oferta valabila 48 de ore!
 
Tot ce va trebuie pentru acces pe platforma si vizionarea Video - Seminarului se rezuma la:
 •     conexiune la internet
 •     datele contului (user name si parola).
Veti primi prin e-mail datele de conectare (username, parola) dupa confirmarea platii, astfel incat va puteti loga si vizualiza in data de 6 iulie 2022
Video - Seminarul in platforma www.webinar.rs.ro.
 
Locul desfasurarii evenimentului: Bucuresti, Crowne Plaza Hotel**** sau Platforma www.webinar.rs.ro
 
Completati formularul de inscriere de mai jos si un reprezentant Rentrop & Straton va va contacta pentru a va comunica detalii despre program si despre modalitatea de achitare a taxei de 840 lei + TVA.
 
La finalul evenimentului veti primi, desigur, diploma de participare!
 
Cu stima,

Maria Ungureanu

Organizator Eveniment

Divizia Legislatia Muncii

Rentrop & Straton

 
 
Nota: Daca va inscrieti, dar nu mai puteti participa, va rugam trimiteti o notificare cu minimum 3 zile inainte de desfasurarea evenimentului — in scris, la adresa lilianag@rs.ro, sau telefonic, la numarul 021.209.45.45. In aceste conditii, suma deja achitata va permite participarea la alt eveniment similar organizat de Rentrop & Straton. In lipsa notificarii in conditiile specificate mai sus, suma achitata nu se va restitui.

Formular de comanda

Bifati produsele dorite:Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.

termenii si conditiile site-ului!

* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.